saya sama kamu :3

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 7, 2012

rezeki

assalamualaikum!

lately ni mira busy tolong mak. alhamdulillah rezeki ada dimana2 sahaja. baru2 ni mak dapat order dari sekolah agama untuk buat masakan sikit. phewww letih tapi berbaloi-baloi. syukur sangat2. best experience ever n at the same time improve skill memasak mira. muahaha. dulu masak smaller scale la ni dah boleh agak untuk masak untuk banyak2. nanti boleh la buat catering. impian mak mira. insyaallah boleh. 

antara menu yang ditempah dan disertakan dengan gambaq sekali: 

1. bihun goreng 

2. nasi ayam 

3. karipap

4. mee goreng 

5.kuih seri ayu (my mom's partner buat merangkap my cousin)

6. nasi mentega

7. ayam masak mamak


 bihun goreng

 karipap

 kuih seri ayu

 mee goreng

nasi mentega. gambaq lauk lupa nak ambik. sorry!


thats all for today. pesanan penaja kali ni, actually apa yang selalu mak pesan.
 "kalau berniaga, kena ikhlas. masak macam mana kita makan. baru berkat"

terima kasih. assalamualaikum! jumpa lagi naa.

Saturday, October 20, 2012

kimi's graduation

assalamualaikum. kali ni mira nak cerita pasal my "sweetheart" graduations! kami punya bopren dah grad. yeayyy!! alhamdulillah. tahniah untuk sijil n untuk dapat top 3 highest among your friends. i'm PROUD of you. n at the same time dia dah pun sambung diploma in engineering tools n die menyimpang jauh dari course mira. nevermind, as long as dia semangat nak study. chaiyok2!! segak aih kimi pakai jubah convo. lepas ni turn mira convo pulak ye? hamboi hamboi hamboi.. memandai ja.. result pun xkeluaq lagi.. dupdapdupdap berdetak2 jantungkulah jawabnya sampailah hari result keluaq. doakan mira grad on time yea. n lepas ni mira harap dapat tengok adik2 tersayang kat rumah ni..grad dgn cemerlangnya! wahh. depa sekolah lagi. so kena tunggulah yea? hurmmm.. :/

HAPPY BIRTHDAY TO MY SAYANG'S ADILLA. LOVE U BAYBEH <3

Saturday, September 8, 2012

memancing !

assalamualaikum! 
selamat pagi/petang/malam. xtentu bila korang baca entry ni kan? first of all. terima kasih kepada blogger yang sudi singgah kat blog mira yang tak seberapa ni. ^.^Y

baru2 ni mira follow my housemate, ety balik rumah dia. i mean rumah baru dia kat kodiang,kedah. rumah baru yang tersergam indah dikawasan sawah padi. memang best! angin sepoi2 bahasa. layan...

pagi2 lagi mak ety kejutkan. mak ety dapat tangkap ikan haruan. ibu haruan. betapa excitednya mak ety n ajak mira memancing sekali. masa tu dok tenyeh2 mata lagi. dengan serabainya p cuci muka n join mak ety menamcing kat sawah tepi rumah. tunggu punya tunggu..

tantaraaa. dapat jugak ikan sekoq. anak ikan ja pun. boleh la tahap beginners macam mira ni. yeayyyy! bertambah semangat nak memancing. next time mira p rumah ety, mira berazam nak tangkap ikan yang besae punyaa. muehehe. 




anak ikan haruan. hidup lagi masa ni n mak ety bela dalam akuarium. weeee~

Thursday, September 6, 2012

final semester's research

assalamualaikum. :)
untuk subect archives administration, group kami pilih "rumah kelahiran Tun Dr. Mahathir". sapa kami? group kami ada lima orang. seorang jejaka berkacamata n tiga awek cun melecun gitu dan mira. payah aih ayat berbelit2 ni. depa ni acab, khairunnisa, fadiela, amm n mira. the power of five ! kami dapat permission untuk mengambil gambar untuk disertakan dalam report tapi yang satgi hampa tengok tu bukan tau.. yang tu gambaq kenang-kenangan kami. will miss u guys. :')  tantaraaaa.. ni lah group archives mira. thank you for your participations n i really appreciate it. 




Saturday, September 1, 2012

Quotation :)


Be a life-long learner
I truly believe that we become better people as we learn. Take time throughout your life to grow and learn and become a better person.

Keep a sense of humor
People who laugh are a gift to the world. Don't take yourself or your circumstances to seriously. Learn to look on the bright side and see the humor in situations.

Honor your commitments
This is a key to a successful life. We live this life based on commitments we make toward one another. Those who honor those commitments are those who will be respected and trusted by others.

Mentor someone
Always take the time to mentor someone. I know this firsthand because of the energy a few people put into my life, sometimes just letting me know that they believed in me. This goes a long way and makes the world a better place!



Quotation ;)

too often we say CANNOT or we are not GOOD ENOUGH and etc. we should watch our words, change it and see how our life change. who is living your life? OTHER PEOPLES or YOURSELF? from now, we should STOP THINKING WHAT PEOPLE SAY and just do it! As long as we have faith to Allah S.W.T.  ;)



(credit to Prof Dr. Muhaya,2012)




Thursday, August 30, 2012

my mom's birthday


HAPPY BIRTHDAY MAK !
Semoga mak sihat2 selalu dan sentiasa dimurahkan rezeki. terima kasih atas segala2nya. dari kecik mak besarkan akak dah sampai masuk universiti pun. you are the BEST ! semoga mak sentiasa dalam rahmat Allah dan dibawah lindunganNya. love u forever n ever!!

lovee nuffnang